Tapani kansa kappaleet. Tapani Kansa 2019-11-19

50 suosikkia: 22. Tapani Kansa

tapani kansa kappaleet

Jan Loiri kuoli 20-vuotiaana auto-onnettomuudessa vuonna 1994. Nasse-setä oli Vesa-Matti Loirin kehittelemä hahmo, joka pääsi puoluekirjalla töihin Yleisradioon. Loiri teki kaatuilemisdebyyttinsä Hemminki Hämminki -nimisellä hahmolla. Loiri oli Muonion Oloksella kuvaamassa Ere Kokkosen ohjaamaa Pohjan tähteet -elokuvaa. Järjestäjän täytyi tosin itse kiivetä Loiria pitkin ylös saadakseen leikattua remmin puukolla poikki. Vesa-Matti Loiri Rautakauppias Uuno Turhapuro — presidentin vävy -elokuvassa yhdessä Unelmaa näytelleen Liisa Paatson kanssa vuonna 1978.

Next

50 suosikkia: 22. Tapani Kansa

tapani kansa kappaleet

Paitsi että hän puhuu, hän myös laulaa eri murteilla! Ilman Miettistä Loiri olisi voinut olla vainaa. Vuoden 1965 Miss Suomi Virpi Miettinen tuli katsomaan tuolloin Loiria sairaalassa ja vaati häntä mittaamaan kuumeen. Esityksestä jäi mieleen parhaiten Kansan mustien housujen avoimesta sepaluksesta repsottava aniliininpunainen paidanhelma. Muistatko vielä nämä hetket Vesa-Matti Loirin uralta? Joukkuelajeissa Loiri esiintyi aina maalivahtina. Sen jälkeen Loiri menetti tajuntansa ja joutui teho-osastolle.

Next

Koisjärven Disko laulaa uudella sinkullaan Tapani Kansasta!

tapani kansa kappaleet

Poika sai myöhemmin nimekseen Vesa-Matti Loiri. Kauhistunut tuotannon järjestäjä huomasi tajuttoman Loirin hissin yläpäässä ja sai lopulta näyttelijän alas hissistä. Isä Taito Loiri olisi halunnut Veskusta insinöörin. Vesa-Matti Loirin toinen silmä on ruskea ja toinen sininen. Elokuvaan kuului kohtaus, jossa Loirin näyttelemä elokuvaohjaaja Paavali Pohja juuttui vahingossa hiihtohissiin huipulle asti. Loiri teki elokuvan stuntin itse — kuten Loirin tapa oli useissa muissakin elokuvissa. Vesa-Matti Loiri jäi kansakoulussa kaksi kertaa luokalleen, koska koulu ei kiinnostanut häntä.

Next

Koisjärven Disko laulaa uudella sinkullaan Tapani Kansasta!

tapani kansa kappaleet

Sen jälkeen Loiri päätti, että hän tekee ilmaiseksi kolme konserttia, joiden tuotot menivät Biljardiliitolle — ja lopulta niin kävikin. Loirille nousi sairaalassa 39,9 asteen kuume. Maaliskuussa 60 vuotta täyttäneen Kansan kansansuosio on kuitenkin säilynyt harvinaisen pitkään; hän on pysynyt jo 41 vuotta lista-artistina, ja kultalevyjäkin hän on tehnyt viidellä vuosikymmenellä. Vesa-Matti Loiri varttui lapsuutensa Töölössä ja myöhemmin Haagassa. Loiri palkittiin vuonna 2013 Italian- ja Portugalin kansainvälisillä elokuvajuhlilla parhaan miesnäyttelijän tittelillä elokuvasta Tie pohjoiseen. Vuonna 2011 Vesa-Matti Loiri sai taiteen valtionpalkinnon. Kovana biljardimiehenä tunnettu Vesa-Matti Loiri toimi Suomen Biljardiliiton puheenjohtajana vuosina 1993—1999.

Next

50 suosikkia: 22. Tapani Kansa

tapani kansa kappaleet

Loirin jalka murtui hyväntekeväisyysottelussa toukokuussa 1970. Loiri kertoi elämäkertakirjassaan käyttäneensä varsinkin nuoruudessaan useita huumausaineita: muun muassa hasista, meskaliinia ja myrkkysieniä. Lappia rakastava taiteilija on julkaissut kolme Lappi-teemaista levyä. Tämä taito on usein herättänyt hämmästystä ja ihastusta yleisössä. Vesa-Matti Loiri yritti itsemurhaa lääkkeillä joulukuussa 1977, kun samalle vuodelle osui konkurssi ja vaimon kuolema. Vesa-Matti Loirin isä oli tekninen piirtäjä Taito Loiri ja äiti Lily Loiri toimi lastensa hoitajana ja kodin hoitajana. Vesa-Matti Loiri on voittanut viisi Jussi-palkintoa.

Next

50 suosikkia: 22. Tapani Kansa

tapani kansa kappaleet

Vesa-Matti Loirilla on ollut useita ruumiista irtautumiskokemuksia elämänsä aikana. Joulun alla 2019 Vesa-Matti Loiri esiintyi joulukiertueella hyvävoimaisen näköisenä. Loiri vaihdettiin maalille muun muassa, kun Klubi pelasi puolalaista Gornik Katowicea vastaan harjoitusottelun. Vesa-Matti Loirista ei voi olla kirjoittamatta, jos ei mainita Uuno Turhapuroa. Aamulehden lukijat valitsivat Vesa-Matti Loirin Suomen kaikkien aikojen toiseksi parhaaksi näyttelijäksi vuonna 2005. Tuomas Marjamäen kirjoittaman Uuno Turhapuron juhlakirjan mukaan kyseinen kohtaus lisättiin elokuvaan sen päätähden omasta vaatimuksesta.

Next

Tapani Kansa: Kalajoen hiekat

tapani kansa kappaleet

Suuri tulkitsija voitti myös Suomen Euroviisukarsinnat. Jo se, että esittää osan kappaleesta murteella, tuo viehkeän säväyksen tulkintaan. Loiri itse ei uskonut elokuvan menestykseen. Laulajana Loiri on levyttänyt noin 400 kappaletta. Vesa-Matti Loirista julkaistiin vuonna 2010 Petri Nevalaisen kirjoittama elämäkerta Saiskos pluvan, Vesa-Matti Loiri, jonka tekemiseen Loiri ei itse halunnut osallistua.

Next

Betonimylläri (albumi)

tapani kansa kappaleet

Vesa-Matti Loiri hävisi uusintaottelussa 5. Lokakuussa 2008 Loiri epäili Helsingin Sanomien haastattelussa, että Lappi-teemaisen levytyssarjan viimeinen levy Kasari voisi olla miehen viimeinen levy. Loiri teki suomenkielisen version kuulematta sanaakaan alkuperäisestä Robin Williamsin roolisuorituksesta. Vesa-Matti Loiri voitti kaatumisen Suomen mestaruuden vuonna 1968. Joulukiertue vuonna 2012 oli Loirin taiteilijanuran pohjakosketus. Tapani Kansa also studied singing at the from 1974 to 1978, and in the late 1970s, he enlarged his repertoire: The album Moment Musical 1978 was made in co-operation with , who arranged a musical version of 's lyrics into the album. Kajaanin-keikalla Loiri esiintyi humalassa — ja noin kolmasosa keikkayleisöstä lähti pois kesken keikan.

Next

Tapani Kansa

tapani kansa kappaleet

His colourful performance style brought him lots of work on the. Leffa saapui elokuvateattereihin vuonna 1973. Kesäkuussa 2010 Loiri painoi 144 kiloa. Tahaton komiikka on maustanut Kansan uraa siitä eteenpäinkin. They have two children together.

Next

Tapani Kansa

tapani kansa kappaleet

Sen jälkeen molemmat putosivat hissistä maahan. Muutama vuosi sitten Loiri vaihtoi nautintoaineen sikariin. Vesa-Matti Loiri laihtui vatsalaukun ohitusleikkauksen ansiosta ja sitä seuranneina vuosina kuutisenkymmentä kiloa. Vesa-Matti Loiri teki itse Uuno Turhapuro armeijan leivissä nähdyn kuuluisan biljardikohtauksen. Loiri on voittanut vuoden miessolistin Emman useammin kuin kukaan muu: vuosina 2003, 2006 ja 2007. Takkiin tuli 0—2, mutta Loiri pelasi nollapelin. Vesa-Matti Loiri syntyi 1945 eikä 1944, kuten kuvatekstissä aiemmin luki.

Next