Favorit matematik 3a. “Mera Favorit matematik 3A” : a teaching method analysis based on problem solving 2019-11-19

Eriksbergsskolan Ă„k 4: Veckobrev v. 35

favorit matematik 3a

Be gÀrna era barn berÀtta vad just de gjorde idag! Elevmatrisen Àr skriven med ett enkelt och tydligt sprÄk. FÄr ni inget bra svar av ert barn, vad jag sagt till dem, gör en snabbtest, sÄ bildar ni er en egen uppfattning om deras kunskap. Under 2018 kommer Favorit matematik i ny upplaga, uppdaterad med digital kompetens och anpassad till Lgr 11 rev 2017. Bla det ni ser nedan. NÀsta vecka: PÄ onsdag nÀsta vecka, 7 september, Àr det friidrottsdag utomhus pÄ Sollentuna vallen. Praktisk inlÀrning, att vara aktiv, spela spel, undersöka, berÀtta, lyssna och förankra matematiken i vardagen Àr viktigt i Favorit matematik. Vi kommer omöjligt att hinna göra alla sidor i boken men man fÄr gÀrna ta hem och öva extra med det vi inte hinner göra i skolan.

Next

Eriksbergsskolan Ă„k 4: Veckobrev v. 35

favorit matematik 3a

Nytt för det hÀr lÀsÄret Àr att de flesta kommer att fÄ skriva i skrivhÀften. DÄ jag har rÀttat klart proven sÄ ser jag vad var och en behöver trÀna mer pÄ. Bra Àven om jag vill komma in och titta pÄ uppgifter som eleven gjort hemma vid tex sjukdom. Vill man öva till diagnosen som vi har pÄ torsdag sÄ kan man med fördel göra trÀna rutorna i kapitel 5 3B boken plus att man kan titta pÄ de rutor som finns inför varje avsnitt. HÀr Àr en planering för matematiken framöver. Vi har ocksÄ arbetat praktiskt genom att vi delar oss sjÀlva i grupper.

Next

Favorit matematik Tankenötter 3A, 5

favorit matematik 3a

I lÀrarhandledningen som hör till elevboken finns det dÄ och dÄ övningar i vilka de laborativa materialen anvÀnds. Kommer Àven att skicka hem nÄgra papperskopior som man kan titta pÄ sÄ att man vet vad det handlar om. Tuhattaituri 4a on neljÀnnen luokan matematiikan materiaali syyslukukaudelle. Jag har pratat med var och en som behöver öva mer för att fÄ ett bÀttre flyt. Lektionens innehÄll presenteras i en genomgÄngsfilm som kan anvÀndas inför lektionen eller som en repetition. Behöver ni hjÀlp och stöttning, bestÀm att ert barn ska stanna pÄ studiehjÀlpen pÄ mÄndag sÄ att vi kan hjÀlpa till frÄn skolan. Den hÀr veckan har eleverna fÄtt med sig Diamantjakten hem.

Next

Matematik

favorit matematik 3a

Jag kommer serva med papperstabeller och skickar med lite olika tips för hur man kan trĂ€na allt eftersom. Öva gĂ€rna hemma sĂ„ att den sitter. Klippningen i boken talar om det mesta ocksĂ„ I kapitel 4 har jag sagt att alla sidor utom sid 143, 144 och 145 ska göras. Matteorden Ă€r illustrerade, förklarade, inlĂ€sta och eleverna fĂ„r trĂ€na dem i sjĂ€lvrĂ€ttande övningar. Man skriver inte i boken som tidigare. SĂ„ hĂ€r kommer pedagogen att bedöma dig: I det dagliga arbetet genom aktivt deltagande pĂ„ lektionerna, bĂ„de enskilt och i grupp.

Next

Mera Favorit matematik 3A : En lÀromedelsgranskning med utgÄngspunkt i problemlösning

favorit matematik 3a

SÄ hÀr sÄg det ut nÀr vi i en av grupperna gjorde fem olika gemensamt talsystem. Nu har det blivit nya utmaningar som nÄgra tycker Àr lÀtta och nÄgra tycker att det Àr lite klurigt. Att titta i den digitala boken Àr ju ocksÄ ett sÀtt om man som förÀlder kÀnner att man vill bli mer insatt och inte har fÄtt hem boken. NÀr vi ritar och ser det konkret sÄ Àr det lÀtt att se. Under vecka 36 Àr det sidorna 166-170 och 154-161 som vi kommer att fokusera pÄ.

Next

Eriksbergsskolan Ă„k 4: Veckobrev v. 35

favorit matematik 3a

Favorit matematik Tankenötter kan anvÀndas fristÄende. Ni skapar en egen inlogg inte svÄrt alls och fÄr dÄ tillgÄng till hela den digitala boken pÄ nÀtet. Vi har bla den hÀr veckan arbetat med Tal frÄn olika kulturer. Nytt frÄn om med nÀsta vecka Àr att jag har mattelÀxan frÄn torsdag till torsdag Jag vill dessutom att de som inte Àr klara med 3B boken ska göra lite i den hemma. Har man basboken Àr det för att man ska kunna skriva i den. Elevpaketet i ny upplaga slÀpps i juni 2018 men kan förbestÀllas redan nu, lÀs mer hÀr.

Next

Favorit matematik Tankenötter 3A, 5

favorit matematik 3a

Vi trÀnade pÄ att rÀkna frÄn 1-20, nÄgra frukter samt nÄgra olika hÀlsningsfraser som till exempel; good morning, good evening och good night. MÄlet Àr att du ska fÄ repetera och befÀsta dina tidigare kunskaper samt gÄ vidare i arbetet med rÀknesÀtt och strategier i matematik. Vi har fortsatt att arbeta med division som Ingrid och Peter startade under lovet. Jag ska ha gjort iordning en post-it lapp till alla som har nÄgot kvar, bara hoppas att den sitter kvar, dÀr jag skrivit de sidor som jag vill ska göras innan kapitel 4. Du kommer att ha mattelÀxorför att befÀsta det du tidigare lÀrt dig! Schemat för kap 3 ser ni nedan. Organize all of your favorite websites, videos, documents, articles and more - all in one place! I bokens pÀrm finns det en inlogg till den digitala boken. BÄde i addition och subtraktion.

Next

“Mera Favorit matematik 3A” : a teaching method analysis based on problem solving

favorit matematik 3a

Till en början var det repetition. DÀrför Àr det jÀttebra om ni Àven hemma hjÀlper till att pÄminna att man kan ta hem matteboken och göra trÀna rutorna för att befÀsta det vi gjort i skolan ytterliggare en gÄng. MÄnga av eleverna blev klara med kapitlet innan jullovet. Tveka inte att höra av er om ni har nÄgra frÄgor. Det digitala lÀromedlet Àr giltig i 1 Är frÄn aktivering. Skriv gÀrna inloggningsnamn och lösen pÄ första sidan sÄ har vi Àven möjligheten att anvÀnda den digitala tjÀnsten i skolan. Vi har arbetat klart med divisionskapitlet och ska ha ett summativt prov.

Next