Eplekake med vaniljekrem. Saftig og sukkerfri eplekake 2019-11-19

Eplekake med vaniljekrem i langpanne.

eplekake med vaniljekrem

Jeg gleder meg til å prøve denne Må innrømme at jeg er litt skeptisk til kake uten «vanlig» sukker og smør,men det er verdt et forsøk! Tre-åringen og jeg har nemlig høstet epler og bakt eplekake! Sikt bakepulver og vaniljesukker med en del av melet og bland inn i smørkremen. Samtykke fra cookies Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider, og informasjonskapsler som grunnlag for videreutvikling av våre tjenester og for å tilby relevant markedsføring. Hell den over i en bolle eller ha den rett over i den forstekte paibunnen. Pisk inn ett egg av gangen smørkremen kan skille seg litt, men dette blir bra igjen når du blander i hvetemelet. La eplene bli varme og møre, då har du tre valg: ha i en bolle, sett i mikrobølgeovnen i 3-4 minutter, steik på middels varme i steikepanna eller ovnsbak ca 10 minutter. Bruk en ostehøvel og skjær kaldt smør i tynne skiver som legges på toppen. Jeg har gjort noen små justeringer og gjort oppskriften glutenfri.

Next

Eplekake med brunet smør og vaniljekrem

eplekake med vaniljekrem

Det er viktig at du rører hele tiden, så den blir jevn. Kremen blir også litt stivere etter avkjøling. Mi oppskrift finner du blant anna. Imidlertid begynte jeg å bake den uten å ha nok epler i hus, i fjor en gang. Strø over kanel og sukker på toppen av kaken. .

Next

Eplekake i langpanne med vaniljekrem

eplekake med vaniljekrem

Rør i kremen med jevne mellomrom for å unngå snerk. Vær obs på at meltyper har ulike bakeegenskaper, spørr gjerne om du lurer, så du sikrer deg eit bra resultat. Følg med mot slutten av steketiden og legg bakepapir over om den blir mørk. Ta ut deigen, klapp den sammen til en flat sirkel og pakk den i plastfolie. Fortsett med neste egg og gjenta. Butikken hadde ikke ferdig vaniljekrem, så jeg kjøpte en pakke med kakefyll med rom-smak som jeg laget og avkjølte, og spredte den i klatter over eplebitene på kaken. Avkjøl og del i firkanter.

Next

Eplekake med vaniljekrem og salt karamell

eplekake med vaniljekrem

Alt er testet ut, bakt og smakt av meg. Jeg håper du lar deg friste! Har laget denne mange ganger, er alltid like god. Dytt så eplebitene ned i vaniljekremen. Vaniljekesam, vaniljeyoghurt eller naturell yoghurt som du søter sjølv. Det kan informeres om at lun eplekake smakte veldig godt med iskrem og karamellsaus denne er også kjøpt på toppen.

Next

Verdens beste eplekake

eplekake med vaniljekrem

Tilsett ett egg om gangen og rør godt. Skjær eplene i smale båter. Mulig den trenger kortere tid i din ovn. Løft på deigen og folien og sikre deg at den går helt ned i kantene. Kakestykkene er fint å fryse og tiner nokså raskt! Denne kaka er sukkerfri og glutenfri ved litt endringer av meltype. Sikt bakepulver og vaniljesukker med en del av melet og bland inn i smørkremen. Da legger jeg to lengder med folie ved siden av hverandre, drysser på et tynt lag med hvetemel, legger på paideigen, så et dryss med hvetemel igjen før jeg legger to nye lenger med plastfolie over.

Next

GLUTENFRI EPLEKAKE MED EPLEBÅTER

eplekake med vaniljekrem

Stek kaken på 180 grader i 40-45 minutter. Varm ovnen til 180 grader, og kle formen med bakepapir. Æ tok meg friheten og forandra litt på rekkefølgen. Her har jeg først tatt noen runder med røde epleskiver før jeg tar to runder med grønne epleskiver og så røde igjen. Skjær det kalde smøret i tynne skiver med en ostehøvel, og fordel smøret over eplene. Så, i ren latskap, strødde jeg over sukker rett fra posen, og til slutt drysset jeg over kanel.

Next

Saftig og sukkerfri eplekake

eplekake med vaniljekrem

Det søte liv inneholder 4235 oppskrifter! Følg med de siste minuttene. Smelt smøret i en liten kasserolle, og brun det forsiktig til det er gyllenbrunt. Hell resten av melken i eggeblandingen og pisk godt så det blander seg. Smelt smøret, avkjøl smøret noe før du rører det inn i eggedosisen sammen med fløte, sitronskall, bakepulver og mel. Småkok i 5-6 minutter til vaniljekremen her blitt tykk. Fordel deigen jevnt utover i en stor, bakepapirkledd langpanne ca 30x40 cm.

Next

GLUTENFRI EPLEKAKE MED EPLEBÅTER

eplekake med vaniljekrem

Enten du har norske hageepler i hagen eller i butikken nær deg så er den her. Ha i nok vann til at du greier å samle deigen til en klump. Vaniljesmaken passer jo så godt sammen med eplekake,men det blir kanskje for mye å ha det inni kaka også? Jeg deler jevnlig ut flotte giveaways, så det lønner seg å følge med! Tilsett melk, det tørre mel, bakepulver og natron og smeltet smør om hverandre. Det som gjør denne kaken spesielt god er epler i kombinasjon med vaniljekrem. Jeg har prøvd ut et par tre oppskrifter opp gjennom årene og landet på denne her som har blitt min favoritt. Snu og vend på plastfolien og deigen innimellom for å forsikre deg om at deigen ikke setter seg fast. Skjær av paideigen som går over paiformen.

Next