Besikta husvagn. Besiktiga husvagnen 2019-11-18

Besikta husvagn

besikta husvagn

I vÄr kontroll tittar vi pÄ gasolinstallationens utrustning som slangar och ledningar. . DÄ minskar du risken för eventuella gasollÀckage som kan orsaka allvarliga olyckor. Du bör ÄtgÀrda bristerna snarast och inom en viss tid komma tillbaka för en efterkontroll. En tung husbil +3,5 ton behöver inte alltid en lastbilsbana för att kunna besiktigas, men större tunga husbilar och bussar besiktigas normalt pÄ sÀrskilda stationer, ofta större anlÀggningar i centralorter. Ett fordon kan ocksÄ fÄ körförbud om det vid en poliskontroll eller vid en kontrollbesiktning Àr i sÄ dÄligt skick att det Àr en fara för trafiksÀkerheten sÄ kallat meddelat körförbud. HÀr hittar du 578 fristÄende campingplatser och 615 stÀllplatser över hela Sverige.

Next

Boka bilbesiktning online

besikta husvagn

Vi pĂ„ Carspect Ă€r mĂ„na om att det ska vara sĂ€kert att köra pĂ„ vĂ€garna i Sverige. DĂ€refter ska fordonet besiktas vartannat Ă„r, senast tvĂ„ Ă„r efter den senaste fullstĂ€ndiga kontrollbesiktningen. TĂ€nk pĂ„ att inte skicka in personuppgifter t. Även om en husvagn enligt lag endast behöver besiktas vartannat Ă„r sĂ„ rekommenderar vi dig att göra en gasolkontroll minst en gĂ„ng om Ă„ret, samt efter det att du bytt ut en gasolflaska. .

Next

Gasolkontroll hos Opus Bilprovning

besikta husvagn

För din och andras sÀkerhet rekommenderar vi att alla brister ÄtgÀrdas innan fordonet anvÀnds. Reflexer och lampor som Àr viktiga för trafiksÀkerheten kontrolleras, till exempel positionsljus, blinkers, skyltlykta och bromsljus. Idag har vi 95 stationer runt om i Sverige. Har du betalt i förvÀg betalar vi tillbaka mellanskillnaden efter utförd besiktning om du bokar en billigare tid. FÀstanordningen för gasolflaskor kontrolleras och efter det sker en tÀthetskontroll. Bokning och pris Opus Bilprovnings Gasolkontroll kostar 195 kronor och betalas direkt pÄ stationen. Om ditt fordon behöver genomgÄ en registreringsbesiktning bokar du tid genom att ringa oss pÄ telefonnummer 0775-500 300.

Next

Besiktning

besikta husvagn

Ett exempel pÄ trÄngsynt nyliberalism att lÄta privata hÀrja inom detta omrÄde. Besiktiga husvagnen och husbilen Publicerad 2014-05-22 06:30 Vi har listat företag som besiktigar personbilar, husvagnar och lÀtta plus tunga husbilar och dÀr det varit möjligt angett priserna för tjÀnsterna. Körförbudet upphÀvs nÀr husvagnen blivit besiktad. Husvagnar Àr registrerade under fordonskategorin slÀp och ska besiktas första gÄngen senast fyra Är efter det att de tagits i trafik. Om nÄgot behöver repareras kan vi guida dig pÄ vÀgen sÄ att din husvagn fungerar pÄ bÀsta sÀtt och Àr sÀker i trafiken. Om det rör sig om ett importerat eller ombyggt fordon kan vi hjÀlpa dig med registreringsbesiktning.

Next

Besiktiga husvagnen

besikta husvagn

Det Ă€r mĂ„naden dĂ„ du besiktade din husvagn sist som avgör nĂ€r du ska göra det igen. I vĂ„r bokning kan du enkelt boka besiktning och fordonstester för din personbil, motorcykel, lastbil, slĂ€pvagn, husvagn och husbil. Inför semesterresan kan det vara bra att veta att bromsarna Ă€r i ordning och fungerar som de ska. En husvagn tillhör fordonskategorin slĂ€p och ska dĂ€rför besiktas första gĂ„ngen nĂ€r husvagnen Ă€r fyra Ă„r rĂ€knas frĂ„n den mĂ„nad dĂ„ fordonet togs i bruk. Utökad dĂ€ckkontroll — PĂ„ det separata protokollet noterar vi mönsterdjup och dĂ€cktryck. GĂ€ller det istĂ€llet en registreringsbesiktning av husvagn, sĂ„ lĂ€s mer om det pĂ„ vĂ„r sida om. .

Next

Besiktiga husvagnen och husbilen

besikta husvagn

Betalning Du betalar enkelt med kreditkort eller pÄ stationen. De utökade kontrollerna utöver kontrollbesiktningen dokumenteras pÄ separat protokoll och rapporteras ej till Transportstyrelsen. Personbils- och husvagnsÀgare Àr vÀlkomna till vÄr drive-in utan att förboka en tid. Givetviss om du har den. Opus Bilprovning Àr den första bilprovningen i Sverige som klimatkompenserar hela verksamheten, till och med resorna du som kund gör till och frÄn besiktningsstationen. Dom kopplar sin manometer pÄ reduceringsventilen och kollar att allt Àr tÀt.

Next

Nya besiktningsregler frÄn den 20 maj 2018

besikta husvagn

Erbjudandet kan inte kombineras med andra rabatter eller avtal. Du möjlighet att vÀlja ett av Klarnas betalningsalternativ i samband med att du bokar din besiktning pÄ bokningssidan. Kolla nÀr det Àr dags att besikta ditt fordon eller pÄ Transportstyrelsens hemsida. Dom monterar Àven en lÀcktestare temporÀrt troligen vid din gasoltub. DÄ fÄr den endast köras kortast lÀmpliga vÀg till en besiktningsstation. Vi har ingen möjlighet att svara, men dina synpunkter Àr vÀrdefulla för oss.

Next

Besikta husvagn

besikta husvagn

PÄ flera stationer begrÀnsas möjligheten att besiktiga ocksÄ pÄ grund av fordonets bredd, lÀngd och höjd. Resultatet samlar vi i ett protokoll som du fÄr med dig nÀr besiktningen Àr fÀrdig. Du tackar aktivt ja till erbjudandet vid bokning eller genom att efterregistrera dig pÄ besikta. Onormalt dÀckslitage leder ocksÄ till ökade kostnader för dig som husvagnsÀgare, om det inte upptÀcks i tid. Det Àr inte nÀr A-traktorn registrerades utan nÀr ursprungsfordonet togs i bruk som avgör nÀr den ska besiktas. Erbjudandet 429 kr pÄ kontrollbesiktning av personbil och 559 kr för lÀtt lastbil gÀller pÄ utvalda tider och stationer, bokad och betald via Klarnas checkout modul. Vi finns centralt i Stockholm, Göteborg och Malmö samt pÄ ett 30 tal andra orter i Sverige.

Next

Bilprovningens stationer

besikta husvagn

Transportstyrelsen skickar inte ut nÄgon kallelse nÀr det Àr dags att kontrollbesikta ett fordon. Nya besiktningsregler för gasdrivna fordon Vid en kontrollbesiktning av ett gasdrivet fordon mÄste gastankarna vara frilagda vid besiktningstillfÀllet. För husbils- och husvagnsÀgare erbjuder vi fukttest. Genom att anvÀnda hemsidan godkÀnner du anvÀndningen av cookies som beskrivs i. Vi rekommenderar dig att lÄta oss kontrollera gasolen i din husvagn minst en gÄng om Äret.

Next